Grannar som lär känna varandra och gör saker tillsammans, ökar trivseln och tryggheten i våra områden. Därför uppmuntrar vi er som vill starta trivselgrupper. Aktiviteter kan vara allt från odling till stavgång. Kravet är att aktiviteterna är öppna för alla hyresgäster.

Just nu, med situationen med covid-19, är det allra bäst att umgås utomhus samt hålla lämpligt avstånd – och att inte träffas om du är sjuk, känner av symptom eller tillhör en riskgrupp.

 

Starta en trivselgrupp

Att bilda trivselgrupp är enkelt. Enda kraven är att alla medlemmar har ett hyresavtal med Bodenbo. Gruppen ska vara öppen för alla och får inte ha någon politisk eller religiös verksamhet. 

Det kostar ingenting att vara medlem och vad varje grupp vill syssla med bestämmer ni själva. Några av våra trivselgrupper har valt att sköta om gården med dess planteringar och uteplatser. Andra träffas för att spela spel, ha loppis, disco, fika eller umgås i all enkelhet. Det viktiga är att alla ges möjlighet att delta i den mån de själva kan och vill. 

Är du och dina grannar intresserade av att starta en trivselgrupp? Då kan ni få hjälp. Vi kan även hjälpa dig att komma igång eller ta kontakt med befintlig trivselgrupp i ditt område! 

 

Gårdsansvarig

Nytt för i år är att vi erbjuder er hyresgäster som vill plantera blommor på gården och som är villig att sköta om dem under sommaren att kontakta Bodenbo. Vi står för krukor, jord och rekvisition så att ni kan köpa blommor. Det kanske är så att ni vill plantera en bärbuske eller ett träd istället? Hör av er till oss så kan vi hålla en dialog runt det. 

 

Vill du starta trivselgrupp eller bli gårdsansvarig?
Skicka ett mail till kjell.magnusson@bodenbo.se så kontaktar han dig/er. 

Skriv ditt namn, telefonnummer och vilken adress du bor på. 

 

Foto: Mostphoto