Akuta fel

Vi har ingen egen jour med medarbetare som tar hand om akuta fel under kvällar och helger utan ditt samtal går till Väktarskolan. Du når dem på vårt journummer 0921-144 72. Dagtid går ditt samtal till Bodenbo.

Jourtelefon 0921-144 72
Vid brand och olycksfall ringer du alltid 112

Vad är ett akut fel?

Vad som är ett akut fel är inte så lätt att veta. Här nedan hittar du en lista som vägledning. Om du är osäker kan du alltid ringa och fråga.

Avlopp
Om det blir stopp i toaletten och det inte finns fler toaletter i lägenheten. Om det inte går att spola, prova att hälla en hink vatten i toaletten. Om vattnet i avloppet stiger av sig självt, ring jouren.

Om det blir helt stopp i båda diskhoarna i köket. Pröva själv genom att spola varmvatten eller hälla kokande vatten. (Se vår video om hur du undviker stopp i avloppet).

Brandvarnare
Om din brandvarnare har slut batteri eller har gått sönder, anmäl det så kommer vi ut med en ny brandvarnare.

Elfel
Om elen försvinner i trapphuset. Om elen försvinner i din lägenhet, kontrollera först säkringarna, samt att du betalat elräkningen. (Se video för hur du kontrollerar elen).

Det kan också vara ett strömavbrott, då ska ni kontakta Bodens energi. På Bodens energi hittar ni driftinformation. Deras journummer är: 0921-624 51.

Glaskross eller skadegörelse
Om det finns risk för personskador.

Garageport
Om den inte går att öppna.

Hiss
Om hissen står still eller dörren inte går att öppna är det ett akut fel.

Kyl-/frysskåp
Om kyl/frys slutar fungera kan det vara ett akut fel. Jouren har normalt ersättningsskåp att sätta ut i din lägenhet.

Lägenhetsdörr
Vid inbrott – ring först polisen och därefter jouren.
Om dörren inte går att låsa eller stänga – ring jouren.

Säkerhetsdörr – Är du nyinflyttad eller precis har fått din säkerhetsdörr? Nu kan du inte låsa. Då kan det vara så att du har en dörr där du måste lyfta upp handtaget en gång och därefter kan du låsa. Därför finns det en film framtaget om din säkerhetsdörr (Se video)

Om du tappat bort nyckel – ring jouren. Ny nyckel och utryckning bekostas av dig.

Spis
Åtgärdas inte under kvällstid, helg om minst en av plattorna fungerar. Är ugnen trasig lagas det under dagtid, vardagar. Om hela spisen är sönder är det ett akut fel. Lånespishäll kan köras ut av jouren.

Tvättstuga
Om kläder blivit instängda i tvättmaskin eller torktumlare ringer du så hjälper vi dig att få ut kläderna. Lagning av maskinen sker under ordinarie arbetstid.

Glömd tvätt
Om du ringer jouren för att du glömt att ta ut din tvätt inom din tvättid, debiterar vi dig den extra kostnaden som det medför oss för utryckningen.

Vatten
Vid utströmmande vatten. Om det finns vattenavstängning eller om det bara är ett mindre läckage åtgärdas problemet på dagtid.

Ventilation
Problem med ventilationen är inte ett akut fel.

Värme
Om temperaturen i (hela) din lägenhet under minst några timmar understiger 18 grader kontaktar du jouren. Annars är det inte ett akut fel.