Svartbjörnsbyn

  • Bodenbos hus på Grepvägen i Svartbjörnsbyn

Svartbjörnsbyn är vackert beläget vid vatten och har bra förbindelser till nedre stadsdelen och till centrum, som ligger ungefär tre kilometer bort. Här blandas gamla och nya hus, och även om Svartbjörnsbyn tidigare bestått av jordbrukare är det här nu främst kvarter med villor och lägenheter.

Kommunikationer

Från Svartbjörnsbyn finns goda bussförbindelser in till Bodens centrum och Medborgarplatsen. På Medborgarplatsen hittar du navet för alla bussförbindelser i staden, både lokalt och de linjer från Länstrafiken som passerar. Passa på att åka kollektivt till skola, arbete och nöjen! Bodens tågstation finns inom buss- eller gångavstånd, för den som ska resa lite längre.

Fritid

I Svartbjörnsbyn har du nära till naturen och till Buddbyträsket. Det är en barnvänlig by med fotbollsplan och goda lekmöjligheter. Inte långt härifrån ligger en av Bodens speciella attraktioner, Western farm. Här finns ett rikt föreningsliv med bland annat Svartbjörnsbyns IF och kör – och bygdegården Perbackagården som navet.

Affärer

Svartbjörnsbyn är stadsnära. Matvarubutiker såväl som shopping finns i centrala Boden och nära, helt i enlighet med småstadslivet.

Skola och barnomsorg

I Svartbjörnsbyn finns både förskola och skola F-6.

Läs mer om Boden på www.boden.se eller www.upplevboden.nu

Bostäder

    21.70407,65.84622,"Grepvägen 31, 35"
    21.69858,65.84510,"Saxvägen 11-17 udda nr."