Bodenbos hus på kv. Geväret

Utflyttning

Det är mycket som ska ordnas när man flyttar. För att hjälpa till så att din flyttning blir så smidig om möjligt har vi gjort en checklista.

Checklista vid utflyttning

1. Beställ flyttning av telefon

2. Säg upp el-abonnemang

3. Gör en flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta )så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag.

Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

4. Nycklar

Samla in alla nycklar även till förråd, tvättstuga m.m. Om nycklar saknas är hyresvärden tvungen att byta låscylinder på din bekostnad.

5. Flyttstäda lägenheten

Lägenheten måste flyttstädas. Planera städningen så att lägenheten är städad när avtalet upphör. Om du lämnar lägenheten dåligt städad måste vi tyvärr skicka en räkning till dig för städningen. Glöm inte att tömma och städa ur förrådet och eventuellt garage.

Kontrollera särskilt köksfläktens filter, bakom spisen, spisplattorna, ugnen, skärbrädan samt kyl/sval/frys (frosta av och lufta).
Andra viktiga punkter är WC/bad (allt porslin och golvbrunn), element, fönster, alla hyllor och skåp samt målade ytor (dörrposter, golvlister).

Checklista flyttstädning

6. Boka besiktning

När hyresavtalet upphör ska lägenheten besiktas. Ring vårt kontor och beställ tid för besiktning på telefon. 0921-578 80. Förutom själva bostaden ska även förråd och andra utrymmen besiktas (t.ex garage om du har det).

Var närvarande vid besiktningen
Det är bra om du själv kan vara med vid besiktningen. Där noteras nämligen eventuella brister och skador. Som hyresgäst är du ansvarig för att lägenheten lämnas välstädad och i övrigt i gott skick. Brister kan medföra krav på ersättning.Behåll städutrustning i lägenheten tills slutbesiktningen är godkänd. Då har du som hyresgäst möjlighet att åtgärda eventuella mindre brister i städningen och behöver inte boka ombesiktning.

Ombesiktning kostar 500 kr
Undvik att få ombesiktning. Vid ombesiktning debiteras du som hyresgäst 500 kr per ombesiktningstillfälle.

7. Kontraktets upphörande

Du frånträder lägenheten senast kl 12 den första vardagen efter det datum kontraktet avslutas.

Om du har frågor kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med oss om det är något du undrar över, tfn 0921-578 80.