Sluttampen för bygget av de nya lägenheterna närmar sig – och i sommar är det dags för inflyttning. Välkommen hem kollade läget med Markus Lindström, produktionsledare bygg, mitt under byggprocessen i februari.

– Det känns jättebra. Nyss har vi ställt alla fyra våningar och modulerna är på plats. Det är väldigt roligt att börja se huset utformas, säger Markus. Nästa steg är få på taket.

Det är andra gången Markus är projektledare för en nybyggnation. Förra gången var bygget på Brogatan– som också var det första nya lägenhetshuset Bodenbo byggt på över 30 år.

– Det är alltid ett stort intresse från hyresgästerna när vi bygger nytt. Att vara projektledare för två nyproduktioner inom en ganska kort tidsperiod är jätteroligt och en ära.

Precis som Brogatan har huset uppförts under vintermånaderna, men det har inte varit något problem. Begränsningen går vid -20 grader eftersom kranarna inte fungerar vid de temperaturerna. Och egentligen spelar det inte så stor roll, för när det byggs med moduler går det fort.

– På en arbetsvecka står hela huset. Oftast är det faktiskt bara på mornarna produktionen står stilla om det varit kallt, vid 09-tiden brukar det bli varmare igen.

I modulerna är det mesta redan klart. I skrivande stund återstår att modulerna kopplas ihop, att fasaden uppförs och att exempelvis el, värme och vatten installeras.

– Det kommer att bli väldigt bra. Jag tror att hyresgästerna kommer att trivas i sitt nya hus.

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Se en film från bygget här: