I Höstas tog vi bort Elektronikskrindorna och har fått frågor om varför. Svaret är att det var för mycket felsorterat och nedskräpat i kretsloppsstugorna att transportören som hämtade elektronikavfallet inte längre var intresserad av att ta på sig jobbet.

För mycket felsorterat och nedskräpning på golven

När transportören skulle hämta skrindorna gick det ofta inte att komma fram på grund av skräp på golvet samt att det var en stor mängd felsorterat avfall i behållarna. De fick lägga mycket tid på att rensa bort annat avfall för att få med sig elektronikavfallet, vilket innebar att det kostade mer för dem att rensa upp bland elektronikskrindorna än vad de fick betalt för elektronikavfallet.

De var därför inte intresserade av att hämta elektronikavfall hos oss. I och med att vi inte längre har någon transportör som vill samarbeta, kan vi inte heller ha kvar insamlingen då vi inte kan göra oss av med avfallet.

Återvinningscentraler – ÅVC

Återvinningscentral, ÅVC, är en större anläggning som tar emot de flesta typer av avfall däribland elektronikskrot. Vi hänvisar er att lämna elektronikskrot till ÅVC – Brändkläppen i Boden eller Bergvägen i Harads. Det är kostnadsfritt.