Cykelrensning påbörjas 10 oktober 2019

Nu är hösten här och snart kommer snön. Som vanligt är det viktigt att plocka bort sin cykel inför snöröjningen och ställa den på anvisad plats. För att hålla en trivsam miljö i och runt husen måste vi med jämna mellanrum rensa cyklar som lämnas eller glöms bort när hyresgäster flyttar. Ser du en sån här lapp från oss, ska du ta bort lappen för att visa att cykeln används.

Hur gör vi rensningar?

Vi börjar med att informera via hyresgästtidningen, webbsidan och FB. Efter det kan man se de rosa lapparna ”Är den här din?”. I de flesta fall kommer ägaren efter ett tag och tar bort lappen för att visa att åkdonet används men på andra sitter lappen kvar. När lappen har fått sitta kvar 10 dagar är det dags för oss att hämta den. Vår rensning sker varierande från år till år i september, oktober eller november.

När vi hämtat upp cyklar som fortfarande har cykelrensningslapparna kvar ställer vi dem sedan i ett förvaringsrum. Vi förvarar cyklarna under 3 månader och har ingen frågat efter sin cykel till dess räknas det som att cykeln inte har någon ägare.