Västra delen av Boden centrum växer och nu är det klart att Bodenbo ska utöka bostadsutbudet på området med 16 hyresrätter. Huset är ett 4-planshus med 2:or och 3:or och med placering på Majorsgatan 5. Jekab Gruppen är entreprenören som fått uppdraget.

– Jekab vann upphandlingen och det känns extra roligt att det blev en lokal aktör. Vi har jobbat tidigare tillsammans men inte i ett så här stort projekt, säger Bodenbos VD, Johan Johansson.

-Det är roligt att ha fått jobbet och samtidigt ett stort ansvar säger Janne Samuelsson, vd för Jekab.

Huset blir en miljövänlig, energisnål byggnad med smart planlösning och genomtänkta materialval. Extra isolerat klimatskal med underhållsfri och tidlös tegel- och putsfasad. Välplanerade lägenheter och en inbjudande utemiljö anpassad för social samvaro. 2:orna blir 53 m2 och 3:orna 68 m2. Huset är i fyra plan med separat förrådsbyggnad. Det blir en carport för 8 bilar och vanliga parkeringsplatser i anslutning till huset. Byggstart för markarbetet kommer att ske inom en snar framtid och inflyttning ske under våren 2021.

Området ligger i västra delen av centrala Boden med promenadavstånd till både centrumkärnan och natur.  Under 2019 byggde Bodenbo ett hus med 32 lägenheter på Brogatan 44.

Foto: Johan Johansson vd bodenbo, Janne Samuelsson vd Jekab och Niklas Wäppling platschef Jekab

Är du intresserad av att hyra en av dessa lägenheter?

Registrera dig i vår bostadskö nu om du inte redan gjort det, för att kunna göra en intresseanmälan när lägenheterna släpps. Lägenheterna erbjuds till de som har flest köpoäng.

Kortfakta

Antal lägenheter  16 st

Storlek 2:or, 53m2 och 3:or, 68m2

Hustyp 4-planshus

Byggstart Sommaren 2020

Inflyttning Våren 2021

Entreprenör Jekab Gruppen