Att hyresgäster gör egna anpassningar av lägenheten är ganska vanligt. Det ska man kunna göra för att trivas, men det är också viktigt att veta vad som inte är okej att göra – så du inte blir ersättningsskyldig om du flyttar.

Kontakta oss gärna innan du börjar renovera om du är osäker på vad du får göra i lägenheten. Det är absolut nödvändigt att försäkra sig om att arbetet blir fackmannamässigt utfört, annars riskerar du att bli ersättningsskyldig när du flyttar ut. Det kan vara billigare att anlita en hantverkare om du inte har kunskapen att göra det själv.

Vanligast är att man vill måla väggar, tapetsera eller lägga in nytt golv. Tänk på att exempelvis tapeter eller målade väggar i väldigt avvikande mönster eller färger kan göra att du måste återställa lägenheten till ursprungligt skick. Du får inte måla direkt på tapeten, måla eller sprutlackera köksluckor, garderobsdörrar eller andra dörrar om du inte fått ett godkännande från oss.

Ta bort utrustning/inredning från lägenheten

Att du exempelvis tar bort ett skåp, en garderob, dörr eller en hatthylla är helt ok men du ansvarar för att förvara det på ett sätt så att det inte tar skada. Du är också skyldig att montera tillbaka den igen innan du flyttar från lägenheten.

Foto: Boråstapeter